Image Alt

Apie mus. Veiklos

  >  Apie mus. Veiklos

„Nėštumo kalendorius“ –
socialinė edukacinė platforma

„VšĮ Mediapressa“ – nevyriausyvinė oganizacija, veikianti tėvų švietimo, pogimdyminės depresijos ir mamų emocinės sveikatos stiprinimo srityje. ➤ MŪSŲ MISIJA – rūpintis tėvų švietimu, mamų emocine sveikata ir prisidėti prie psichikos sveikatos stigmos mažinimo šalyje. Suprasti šiuolaikinių mamų, tėčių, šeimų lūkesčius, jų poreikius. Matyti problemas, analizuoti priežastis ir jas spręsti ar siūlyti sprendimus. Kurti pokytį šalyje, kad motinystė ir tėvystė augintų, teigiamai prisidėtų prie savirealizacijos visose gyvenimo srityse. ➤ LEIDYBINIAI PROJEKTAI vykdomi tikslu suteikti tėvams reikalingos informacijos ir juos palaikyti. Periodiniai atmintinių leidiniai, skirti nėščiosioms ir tėvams, auginatiems kūdikius. Knyga ``Laiškai mamai``, vienijanti moterų ir mamų bendruomenę. ➤ SOCIALINIAI PROJEKTAI. Kuriamos iniciatyvos, socialiniai projektai „šešėlinės motinystės“ srityse, stokojančiose asmeninio, visuomeninio ir valstybinio dėmesio. Tai aktualios ir svarbios problemos: depresija po gimdymo, smurtas artimoje aplinkoje, gimdyvių teisės, lygios galimybės šeimoje, vyrų įsitraukimas į vaiko auginimą ir kitos. ➤ SAVANORYSTĖ IR ĮSITRAUKIMAS. Skatiname visus prisijungti prie mūsų komandos ir drauge veikti moterų bei šeimų gerovės srityje! ➤TOLIAU SKAITYKITE → Apie mus rašo → Naujausi projektai → Všį Mediapressa Įgyvendinamos veiklos

Veiklos kryptys

Žvekl-giliau-pogimdyminė-depresija

Stigmos mažinimas

Psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyva ``Žvelk Giliau``

 VšĮ Mediparessa psichikos sveikatos ambasadorės – tai mamos, patyrusios psichikos sveikatos sunkumų ar sutrikimų po gimdymo. Šios moterys dalijasi savo patirtimis, esame judėjimo “Žveľk giliau” dalimi ir siekiame:

▪︎ Mažinti su psichikos sveikata susijusią stigmą
▪︎ Stiprinti palankias nuostatas į savo ar kitų žmonių psichikos sveikatą
▪︎ Didinti visuomenės narių žinias, keisti jų nuostatas apie psichikos sveikatą motinystėje ir tėvystėje
▪︎ Paskatinti jus skirti laiko psichikos sveikatai
▪︎ Skatinti tolerantišką elgesį

Per 2023 m. surengėme 8 renginius, o psichikos sveikatos ambasadoriai užmezgė virš 150 socialinių kontaktų. Projektas finansuojamas Higienos instituto. Apie mamų-psichikos ambasadorių veiklą dalijamės IG, daugiau apie judėjimą Lietuvoje – www.zvelkgiliau.lt

Advokacija

Atstovavimas moterų teisėms

Nuo 2021 m. įstaiga veikai kaip NVO (Nevyriausybinė organizacija), aktyviai inicijuoja ir dalyvauja valstybės institucijų, savivaldybės įstaigų, įvairių organizacijų ir socialinių verslų, bendruomenių veiklose, teikia pasiūlymus, įsitraukia į diskusijas ir taip siekia didesnės moterų gerovės ir geresnės moterų psichikos sveikatos priežiūros Lietuvoje.

Advokacija psichikos sveikatos gerinimo srityje.

Bendradarbiaujame su vietos valdžios organizacijomis, viešojo sektoriaus institucijomis ir stipriname partnerytses, įsitraukdami į mamų ir tėvų psichikos sveikatos gerinimo modelių kūrimą. Priklausome šioms asociacijoms ir esame aktyvūs nariai:

Socialinio verslo asociacija

Motinystę globojančių iniciatyvų sąjunga

Moterų teisės – visuotinės žmogaus teisės

Mama Mums rupi

Pogimdyvinės depresijos prevencija

``Mama mums rūpi``

“Mama mums rūpi” – visuomenė iniciatyva, pogimdyminės depresijos prevencijos projektas, vykdytas VšĮ Mediapressa 2020-2023 metais. Kartu su partneriais, psichikos sveikatos specialistais, savanoriais parengėme informaciją apie depresiją po gimdymo, vykdėme užsiėmimus. Bendradarbiaudami su mokslininkais adaptavome įrankį-klausimyną mamoms „Ar man depresija?“. 2023 metais sutelkėme projekto ambasadorius šalies regionuose, kur aktyvios mamos skleidžia žinią apie pogimdyminės depresijos prevenciją. Tai pilietiškos visuomenės, kuri gali prisidėti prie matomų pokyčių, reikšmingi žingsniai. Tais pačiais metais kartu su savanoriais įvairiuose Lietuvos miestuose pirmą kartą šalyje paminėjome Pasaulinę mamų psichikos sveikatos dieną, kuri bus minima kasmet. Tai dar vienas būdas susikoncentruoti į šią opią problemą.

Paskaitos  I  Savitarpio pagalbos grupės I Edukacija bendruomenėms I Renginiai ir diskusijos I Mamų bendrystė bei palaikymas

Socialinės iniciatyvos

Projektai, parama ir veiklos tėvų gerovei

Ilgalaikiai ir trumpalaikiai socialiniai projektai žmogaus teisių, psichikos sveikatos, emocinės tėvų gerovės, smurto artimoje aplinkoje, paramos ir pagalbos srityse, įtraukiant savanorius ir bendradarbiaujant su valstybės įstaigomis, NVO, verslais bei visais žmonėmis. Aktyvūs ir socialiai atsakingi veiksmai drauge su Jumis daro mus visus geresniais!

Kuriamos iniciatyvos, socialiniai projektai „šešėlinės motinystės“ srityse, stokojančiose asmeninio, visuomeninio ir valstybinio dėmesio. Tai aktualios ir svarbios problemos: depresija po gimdymo, smurtas artimoje aplinkoje, gimdyvių teisės, lygios galimybės šeimoje, vyrų įsitraukimas į vaiko auginimą ir kitos.

Lietuvai 100 – Sveikas, mažyli!

Laimingi mūsų namai

Mama mums rūpi

Gimdyvės krepšelis UKRAINA

Tėvų švietimas

Leidiniai ``Nėštumo kalendorius`` ir ``Kūdikio dienoraštis``

Spausdinti informaciniai atmintinių leidiniai besilaukiančioms moterims ir tėvams, auginantiems kūdikius. Leidžiami nuo 2008 m., nemokamai platinami sveikatos įstaigose: pas gydytojus ginekologus ar akušerius valstybinėse ir privačiose gydymo įstaigose bei gimdymo namuose.

Platinimo vietos

Užsakymas į namus

El. leidinių versijos

Savanorystė

Veiklos, kurias galime daryti drauge!

Didelė dalis visų organizacijos veiklų vystomos ir vykdomos savanorystės pagrindu. Didžiuojamės, kokie socialiai atsakingi yra mūsų savanoriai ir kaip džiugu veikti kartu, dalintis žiniomis, patirtimis bei drauge kurti. Savanorių laukiame pagalbai didesniuose projektuose, renginiuose ir nors trumpam – kasdienėse veiklose.

Mūsų komanda ir Kvietimas tapti savanoriu

Savanoriškos veiklos organizavimo ataskaita, 2021

Veiklos, kurias įgyvendiname kartu su savanoriais.

Įgyvendinamos veiklos ir projektai

2023 m. pirmąjį gegužės trečiadienį – pasaulinė Mamų psichikos sveikatos diena

Džiaugiamės prisijungę prie Pasaulinės Mamų Psichikos Sveikatos Dienos iniciatorių https://wmmhday.postpartum.net/ ir gausaus būrio kitų organizacijų, besirūpinančių mamų emocine sveikata. Pirmą kartą Lietuvoje švenčiame Pasaulinę mamų psichikos sveikatos dieną. „Mama mums rūpi“ gegužės 3-iąją, pirmąjį gegužės trečiadienį. Šiemet Pasaulinės mamų psichikos sveikatos dienos Lietuvoje proga organizuojame:
• Jonavoje kartu su LR Prezidentūros atstovais, Krizių įveikimo centru informacinį renginį ir diskusiją su įvairių organizacijų ir institucijų atstovais;
• įvairiuose Lietuvos miestuose (Vilnius, Kaunas, Panevėžys, Šiauliai, Jonava, Gargždai) kviečiame į mamų savanorių organizuojamus ėjimo renginius;
• nesvarbu, kur būtumėte, raginame pasirašyti peticiją už Pasaulinės mamų Psichikos sveikatos dieną minėjimą tarptautiniu mastu: https://wmmhday.postpartum.net/call-on-the-un-to…/
Kiekviena mama turi būti pastebėta, kiekviena turi būti išgirsta. Kartu rūpinamės mamų psichikos sveikata.

2023 m. Psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyva “Žvelk Giliau”

Psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyva – augantis žmonių judėjimas, kuris siekia keisti požiūrį į psichikos sveikatos problemas ir į tai, ką galime daryti su jomis susidūrę. Svarbu didinti visuomenės žinias, keisti nuostatas, susijusias su psichikos sveikata, pakviesti skirti laiko savo ir kitų psichikos sveikatai, skatinti tolerantišką elgesį.

VšĮ Mediapressa vadovė Nida Vildžiūnaitė tapo psichikos sveikatos ambasadorių koordinatore ir vykdo projektą, skirtą mamų psichikos sveikatos stigmos mažinimui.

Projekto tikslas – įgalinti asmenis, patyrusius arba patiriančius psichikos sveikatos sunkumų ar susidūrusius su artimųjų psichikos sveikatos sunkumais. Suburti mamas tapti psichikos sveikatos ambasadoriėmis bei dalytis savo psichikos sveikatos sunkumų ir sutrikimų patirtimi.

Numatomos projekto veiklos: renginiai, diskusijos ir susitikimai su kitomis mamomis, sveikatos specialistais sir visuomene, diskusijos, aptarimai ir paskaitos.

Projekto organizavimas yra finansuojamas ir kopordinuojamas Higienos instituto iš valstybės biudžeto lėšų.

2023 m. Bėgimo ir ėjimo iššūkis už mamų emocinę sveikatą!

Projektas „Mama mums rūpi“ savo veikla siekia, kad kūdikio besilaukiančios moterys ir juos auginantys tėvai, susidūrę su emociniais sunkumais ar psichikos sutrikimais, gautų reikiamą informaciją ir sulauktų reikiamos pagalbos.
Savanorė Mama Raimonda (FB, IG @bodypositiveflows), gyvenanti Lisabonoje, iš savo patirties puikiai žino kokia yra svarbi laiku gauta reikiama pagalba. Norėdama, kad ir kitos mamos turėtų palaikymą bei patirtų kuo daugiau džiugių emocijų, Mama Raimonda kovo 12 d. Lisabonoje bėgo pusmaratonį (21 km). Savo idėja ji nori įkvėpti kitas moteris judėti ir atkreipti dėmesį į savo fizinę, emocinę, dvasinę sveikatą.
Būtent tą dieną, kai Raimonda bėgs 21 km (kovo 12 d.,12:00 val.) savanorės pakvietė visas mamas į 2,1 km paramos ėjimą skirtinguose Lietuvos miestuose: Kaune, Vilniuje, Panevėžyje, Gargžduose, Radviliškyje, Jonavoje! Akimirkos ir renginio čia.

2023 m. Psichologinis Lietuvos šeimų pasirengimas gimdymui

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė finansavimą pogimdyminės depresijos prevencijai skirtoms veikloms 2023-aisias metais:

1. Paskaitos tėvams. “Psichologinis poros pasirengimas gimdymui”.
Nuotolinė nemokama paskaita kartą per mėnesį. Skirta besilaukiančioms moterims ir jų partneriams -> https://bit.ly/3zCCj8E
2.  Psichologo konsultacijos. (30 konsultacijų per metus siūlome nemokamai, 2023 m. kvietimai jau pasibaigę). Kitų specialistų, dirbančių motinystės srityje rekomendacijos -> https://www.mamamumsrupi.lt/psichologo-konsultacijos/
3. Savitarpio pagalbos grupės. 2 nemokamos grupės / metus nėščiosioms ir moterims po gimdymo, naudojant dailės terapijos metodus. https://www.mamamumsrupi.lt/savitarpio-pagalbos-grupe/

2022 m. Dalijamoji medžiaga pacientėms apie pogimdyminės depresijos kartu su SAM

Nemokama dalijamoji medžiaga pacientėms apie pogimdyminės depresijos požymius ir asmens sveikatos priežiūros įstaigas, kuriose teikiamos paslaugos ( 2022 m. spalio 10 d. LR Sveikatos ministro įsakymu „Dėl Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros tvarkos aprašo patvirtinimo“).

Informacija įstaigoms. Tai dalijamoji medžiaga poliklinikoms, gimdymo namams ir kitoms įstaigoms apie emocinius moters pokyčius nėštumo metu, pogimdyminės depresijos prevenciją ir pagalbos galimybes.

Informaciją parengė SAM specialistai kartu su projekto „Mama Mums rūpi“ psichologais. Peržiūrėti ir atsisiųsti informaciją “Moters emociniai pokyčiai tampant mama” galite čia.

2022 m. Pokyčiai mamų psichikos sveikatos priežiūroje ir mūsų pozicija

Lietuvos Respublikos Seimo Laisvės frakcija kartu Morgana Danielė, Ieva Pakarklytė Paulė Kuzmickienė, reaguodamos į Lietuvos moterų poreikius ir prašymus, 2022 rugsėjo mėn. išsiuntė prašymą Sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui dėl Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros tvarkos aprašo peržiūrėjimo. Jame siūloma užtikrinti nėščiųjų psichikos sveikatos stebėjimą viso nėštumo metu ir pogimdyminiu laikotarpiu, moters psichikos sveikatos priežiūrą gimdymo periodu.

Dalijamės mūsų pozicija dėl pokyčių nėščiųjų ir gimdyvių sveikatos priežiūroje, išsakyta raštu LR SAM čia.

2022 m. Kvalifikacijos tobulinimo programa sveikatos specialistams

Sveikatos specialistas – pirmųjų depresijos signalų stebėtojas. Džiaugiamės parengta Tbulinimo programa, kurią patvirtino Sveikatos apsaugos ministerija ir sėkmingai baigtais net 6 kursais šiais metais.
Mokymai sulaukė labai didelio susidomėjimo ir netrukome užpildyti visas vietas. Ką išgirdome po mokymų iš medikų? Trūksta ne tik žinių, bet ir laiko sukurti ryšį, užmegzti nuoširdų pokalbį su paciente.
Vykdydami Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą sustiprinome tęstinius mokymus medikų bendruomenei, siekdami kuo didesnio pačių kurso dalyvių įsitraukimo ir diskusijos, skatinome pasidalijimus. Mums be galo svarbu ne tik pasidalinti žiniomis, bet ir sužinoti, su kokiais dar iššūkiais susiduria sveikatos specialistai praktiniamee jų darbe.

2022 m. Edinburgo klausimynas jau prieinamas viešai visiems!

Ar man depresija? Edinburgo pogimdyminės depresijos skalė (EPDS), skirta nustatyti moteris, kurios gali sirgti depresija prieš ar po gimdymo. SADM finasuojamo projekto, skirto NVO stiprinimui, veiklos rezultatas – Edinburgo pogimdyminės depresijos skalė laisvai prieinama internete, ji gali būti naudojama:
◆ sveikatos priežiūros įstaigose, užduodant anketos klausimus žodžiu arba duodant moteriai raštu užpildyti anketą;
◆ taip pat ją gali pildyti ir pačios moterys, kad galėtų geriau suprasti savo būseną ir laiku kreiptis pagalbos.
Edinburgo pogimdyminės depresijos skalė (EPDS), skirta nustatyti moteris, kurios gali sirgti depresija prieš ar po gimdymo.
Galite pasitiktinti, klausimyną užpildžiusi internete www.mamamumsrupi.lt/klausimynas/

2022 m. „Nėštumo kalendoriaus“ leidinio plėtra į mažesnius regionus

“Nėštumo kalendorius” nemokamai tiekiamas klinikoms šiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Šalčininkai. Siekiame, kad leidiniai taptų dar prieinami atokiausiuose Lietuvos kampeliuose, o švietimas tėvams – dar prieinamesnis. Skelbiama akcija

UŽSAKYKITE LEIDINĮ SAU – DOVANOSITE LEIDINĮ KITAI

Viso sulaukėme apie 550 eurų paramos iš mūsų pirkėjų. Gruodžio mėnesį net 5 naujos savanorės prisijungė prie plėtros darbų! Labai ačiū Aliesia, Rūta, Živile, Giedre, Ieva! Kartu su savanorėmis pasiekėme gero rezultato – “Nėštumo kalendoriai” 2022 m. pabaigoje išdovanoti daugiau 30 naujų klinikų įvairiuose Lietuvos regioonuose. Ačiū!

2022 m. Psichologo konsultacijos ir terapiniai užsiėmimai nėščiosioms ir mamoms

Džiaugiamės galimybe vykdyti dar daugiau “Mama mums rūpi” prevencinių veiklų. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė finansavimą mūsų projektui “Psichologinis Lietuvos šeimų pasirengimas gimdymui ir tėvystei, terapinė pagalba nėštumo metu ir po gimdymo” vykdyti tokias veiklas 2022-aisias metais:
📅 Praktinės savitarpio pagalbos grupės nėščiosioms ir moterims po gimdymo, taikant dailės terapijos metodus.
Kviečiame registruotis FB/ Mama Mums rūpi

2022 m. Mama, jei tau dabar sunku, nelik viena: emocinė ir psichologinė pagalba Lietuvoje, skirta nėščiajai moteriai, gimdyvei ar mamai/šeimai.

Mama, jei tau dabar sunku, ieškok paramos ir pagalbos, nelik viena.
Dalijamės surinkta įvairia pagalba Lietuvoje, skirta nėščiajai moteriai, gimdyvei ar mamai/šeimai, auginančiai kūdikį arba draugiška mamai:
2. terapijomis, užsiėmimais, paskaitomis, kurios šiuo metu vyksta nemokamai;
Susisteminta informacija Mama Mums Rūpi svetainėje

2022 m. visus metus nemokamos psichologinio pasirengimo gimdymui paskaitas poroms. Grupės renkamos kartą per mėnesį

Jau niekas neabejoja, jog emocinis pasirengimas šeimai – labai svarbus, o psichologinis ruošimasis gimdymui ir laikotarpiui po gimdymo gali paveikti tiek gimdymą tiek ir moters savijautą po gimdymo.
Pradedame nemokamas nuotolines paskaitas gimdymo laukiančioms poroms ir tęsime jas visus 2022-uosius metus (kartą per mėnesį). Skirta besilaukiančioms moterims ir jų partneriams.
Lektorė sveikatos psichologė-psichoterapeutė Sigita Valevičienė, 13 metų dirbanti nėštumo, gimdymo ir laikotarpio po gimdymo srityje. Knygos „Motinystės kelias“ autorė.
-> Skaitykite daugiau ir rgistruokitės FB/Mamamumsrupi

2021 m. Informaciniai rinkiniai mamoms bendradarbiaujant su Vilniaus miesto mamų bendruomenėmis

Nemokami „Mama mums rūpi“ rinkiniai moterims Vilniaus mieste!

“Laiškai mamai” knygelės kartu su informaciniais rinkiniais pasiekia Vilniaus miesto mamas tam, kad per buriančias bendruomenes pasiektų ir palaikytų kitas mamas, išgyvenančias įvairius (ne tik skaidrius, pakilius!) jausmus dėl labai šviežių, naujų patyrimų motinystėje.

Projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

 

2021 Laimingi Mūsų Namai: Prieš Kalėdas –  laikas savanorystei ir žmogaus teisėms: smurtui sakome NE

„Laimingi mūsų namai“. Savanorystės pagrindu susikūrusi iniciatyva, kurios tikslas viešinti smurto problematiką Lietuvoje bei inicijuoti pokyčius visuomenėje, kad Lietuvoje visi galėtume gyventi saugūs ir laimingi!  Veiklos 2021-aisiais:

  1. Pradeda veikti skaitmeninis paramos paštas „Palaikyk – išsiųsk atviruką nemokamai“. Šiuo skaitmeninio atviruko projektu siekiame paskatinti žengti pirmą žingsnį išsilaisvinime ir smurto pasipriešinime, kviečiame nemokamu atviruku išreikšti palaikymą supratimą ir pagalbą www.laimingimusunamai.eu
  2. Sukurti 8 nauji paramos atvirukai ir Kalėdiniu laikotarpiu veikia paramos atvirukų parduotuvė www.laimingimusunamai.lt

2021 m. viešinimo veiklos pogimdyvinės depresijos problematikos viešinimui, įtraukiant savanorius

Pasaulinės laimės dienos minėjimas. Knygos „Laiškai mamai“ pristatymas.Įtraukiami savanoriai.

Dalyvavimas šventiniame renginyje – mugėje kartu su savanorėmis pogimdyvinės depresijos temai pažymėti.

Paramos pusmaratonio bėgimas Lisabonoje už mamų emocinę sveikatą ir renkamos paramos lėšos.

II-aisis papildytas “Laiškai mamai” tiražas

Pokalbis. Kaip PD prevenciją pasidalina ir kaip galėtų pasidalinti visa visuomenė?

Pokalbis „Žinių radijo“ laidoje.

2021 m. renginys su partneriais LR Seime „Gimdyvių teisių situacija Lietuvoje“

2021 09 27 VšĮ Mediapressa kartu su MGIS (Motinystę globojančių inciatyvų sąjunga) LR Seime pristatė apklausos Mano gimdymas 2019-2020 rezultatus. Apklausa #ManoGimdymas – tai galimybė mums visiems išgirsti pačių gimdyvių patirtis ir pamatyti, kokią situaciją gimdymo priežiūros sistemoje iš moterų perspektyvos turime šiuo momentu.

Renginio tikslas – atstovauti moterų teises, gauti joms tinkamą gimdymo priežiūrą, atsižveagiant į subjektyvius moters poreikius. “Ištraukti jas iš “užgaidų, muzikos ir smilkalų gimdykloje” diskurso ir sugrąžinti į žmogaus teisių sferą. Nes tik gerbdami gimdančią moterį, pripažindami jos žmogiškumą, aktyvumą ir individualumą, galėsime pasiekti tikro pokyčio.”, – teigia MGIS vadovė Marina Pukelienė.

Renginio partneriai – Žmogaus teisių komitetas ir  MotherNet, parengę pranešimą “Gimdymas: motinystės studijų perspektyva”.

2021 m. mokymai tėvams ir paskaitos specialistams: PD prevencija

2021 05 27  vyko Tarptautinės moterų sveikatos gerinimo dienos minėjimas bei „Mama mums rūpi“ plėtros renginys – perdavimas Ukmergės regione veikiančiam Ukmergės šeimos centrui bei mokymai specialistams ir šeimoms.

2021 10 10  PD prevencinis renginys – mokymai specialistams ir tėvams, diskusija Šiaulių mieste. psichikos sveikatos dienai skirtas renginys Šiaulių mieste „Pogimdyminė depresija: prevencija ir pagalbos galimybės“ mokymai bei diskusija specialistams bei tėvams.

https://etaplius.lt/naujiena/motinyste-ne-visada-rozemis-klota

2021 nemokamas tėvų švietimas: daugiau dėmesio emocinei sveikatai

Leidyba:

  1. NĖŠTUMO KALENDORIAI“ išleisti 4 tiražai, nemokamai įteikiama gydymo įstaigose (daugiau nei 100), ginekologų, akušerių kabinetuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Marijampolėje. Plėtra į regionus: Šalčininkai, Šiauliai, Mažeikiai
  2. „KŪDIKIO DIENORAŠČIAI“, išleisti 4 tiražai, dovanojama Lietuvos Gimdymo namuose – 18 stacionarų Lietuvoje, e. parduotuvėje. 2021 m. plėtra į regionus: Šalčininkai, Mažeikiai.
  3. Nauji straipsniai ir atmintinės temomis, bendradarbiaujant su psichologėmis: motinystės emocijos, santykiai partnerystėje, tėčio įsitraukimas, psichikos sveikatos tema.

2020 m. PD prevencijos projektas “Mama mums rūpi” įsibėgėja

„Mama Mums rūpi“ – pogimdyvinės depresijos prevencinio projekto veiklos:

2020 m. spalio 10 d. Prevencinis renginys Utenos mieste. Diskusija bendruomenės nariais ir specialistais, paskaita specialistams „Pogimdyvinė depresija: ką būtina žinoti“. Prevencinės informacinės medžiagos parengimas ir perdavimas partneriams „Utenos Moterų Centrui“.

Bendradabiavimas ir kontaktų palaikymas su moterų ir mamų bendruomenėmis. Glaudžiai bendradabiaujant surinkta daugiau nei 30 moterų istorijų, parašytų palaikymo laiškuose kitoms mamoms.

Svetainėje publikuojami straipsniai, klausimynas „Ar man depresija?“, socialiniuose tinkluose tęsiamas viešinimas, skatinamas įsitraukimas.

2020 Laimingi Mūsų Namai: paramos atvirukas bendruomenėms

Savanorystės pagrindu susikūrusi iniciatyva, kurios tikslas viešinti smurto problematiką Lietuvoje bei inicijuoti pokyčius visuomenėje, kad Lietuvoje visi galėtume gyventi saugūs ir laimingi!

2020 m. kovas – balandis VELYKINIS ATVIRUKAS SOLIDARUMUI IR BENDRYSTEI!

  • Suburti Lietuvos meninkai, pakviesti sukurti paramos atvirukus. Veikia paramos atvirukų parduotuvė laimingimusunamai.lt, aktyvi sklaida pradėta Instagram socialiniame tinkle.

2020 m. lapkritis-gruodis LAIMINGI MŪSŲ NAMAI, vykdytas bendruomenių stiprinimo konkursas finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės.

  • Šventinio atviruko kūrimo konkursas, „Tikro laiško“ rašymo dirbtuvės, Ranka rašyti sveikinimai vienišam senoliui, Palaikymo laiškas mamoms, susilaukusioms mažylio.

Apie mus rašo

Pogimdyvinė depresija | Pasaulinė savižudybių prevencijos diena 2023

Po tragedijos – daugiau klausimų nei atsakymų: kodėl pagalba nepasiekia mamų?

Žvelk giliau. Pogimdyminę depresiją išgyvenusi Bičkutė-Valiukienė: motinystė yra talentas, kurio savyje nejaučiau

„Nėštumo kalendorius“ ir „Kūdikio dienoraštis“ – edukacija tėvams, prie kurios gyvavimo prisideda daugelis

„Netikra iliuzija“: neigiamoms emocijoms motinystėje vietos nėra, moteris kankina kaltės jausmas, kuris kartais virsta agresija

Draugystė veža. Iniciatyvos „Žvelk giliau“ koordinatorė: kas septinta serga pogimdyvine depresija, bet bijo būti palaikyta bloga mama

Savivaldybėje paminėta Pasaulinė mamų psichikos sveikatos diena

Dėmesys pogimdyminei depresijai - minint Pasaulinę mamų psichikos sveiakatos dieną

Būsimoms ir esamoms mamos – informacinis vadovas, kaip atpažinti depresiją po gimdymo

Pogimdyminė depresija kamuoja ir vyrus: kaip ją atpažinti bei padėti artimajam

Stiprus nerimas nėštumo metu gali signalizuoti pogimdyminę depresiją

Pogimdyvinę depresiją išgyvena ir tėčiai: pasiruošti tam iš anksto nėra lengva, bet įmanoma

Būti mamomis sau – to dailės terapijos užsiėmimuose mokosi gimdyvės

Psichologinė pagalba moterims Lietuvoje: papildomas rūpestis mama yra labiau specialisto iniciatyva

MGIS ir iniciatyva „Mama mums rūpi“ kreipėsi į SAM dėl psichologinės ir emocinės mamų sveikatos priežiūros

Pasitarimas apie pogimdyvinę depresiją

Diskusijoje LR Seime apie pogimdyminę depresiją – viena įžvalga: metas suprasti, jog mama yra žmogus, o ne inkubatorius

Psichologinės pagalbos negaunančios gimdyvės pasirenka ir labai žiaurų gyvenimo scenarijų

Akušerės Ievos nėštumo kelionės pabaiga: paskutinėje laidoje – moters būklė, kuri dažnai nutylima”

Kauno tragedija apnuogino kone nematomą mamų emocinės sveikatos pusę: „Niekas po gimdymo neklausė, kaip aš jaučiuosi“

„Mama mums rūpi“ sumanytoja: mamų emocine sveikata rūpinamasi per mažai

Mamos nuotaika po gimdymo turi rūpintis ir vyras, ir artimieji: įvardijo, ką stebėti

Pogimdyvinės depresijos prevencijos projekto autorės: kartais užtenka paklausti – kaip jautiesi?

Nida ir Asta: Būkime atidesni mamai po gimdymo.

Tris sūnus auginanti socialinių projektų sumanytoja Nida: motinystė duoda tiek, kiek imi

„Mama mums rūpi“ – socialinis projektas, skirtas pogimdyminės depresijos prevencijai.

Verslo, motinystės ir savanorystės darna.

Kiekviena motinystė pražysta savaip.

Motinystės pradžios stereotipai laukia kaip šunys – tik tampi mama ir tave visi pradeda vertinti.

Nidos Vildžiūnaitės iniciatyvos, darančios gera: „Smagu kurti stebuklo jausmą“.

Nida Vildžiūnaitė: visi esame laisvi gyventi taip, kaip norime.

„Laimingi mūsų namai“ remia Vilniaus moterų namus – prie to galite prisidėti ir jūs!

Kalėdinis atvirukas LAIMINGI MŪSŲ NAMAI

Sukūrė atvirukus, skatinančius verslo partnerius sveikinti socialiai atsakingai.

Atvirukai LAIMINGI MŪSŲ NAMAI – sėkmingas socialinio verslo projektas.

Strategija

2023-2024 m . VšĮ Medapressa ir “Nėštumo kalendoriaus” strategija

Tikslinė grupės: mamos (nėščiosios ir kūdikius auginančios), tėvai (susilaukę kūdikio), specialistai (medicinos ir ne medicinos), visuomenė.

Veiklų kryptys: švietimas, mamų emocinės sveikaata, pogimdyminės depresijos prevencija, psichikos sveikatos stigmos mažinimas, teikiamų paslaugų kokybės gerinimas, regioninė plėtra, savanorių veiklų organizavimas.

VšĮ Medapressa veiklos ataskaitos

Viešoji įstaiga Mediapressa yra 2008 07 28 įsteigta organizacija, nuo pat pradžių veikianti su misija prisidėti prie moterų gerovės didinimo švietimo, psichikos sveikatos ir moterų žmogaus teisių srityse, atstovauti jų poreikiais nėštumo, gimdymo metu ir po gimdymo.

2021 m. veiklos ataskaita

2021 m. veiklos ataskaita

2022 m. veiklos ataskaita